Special Minds – Aarhus

Arkitekten har fundet en ny adresse

Sisse Høy Simonsen, der har arkitektbaggrund, blev for få måneder siden ansat som ny underviser hos Special Minds i Aarhus. – At man her tror dybtfølt på de unge, det skaber succesen, siger underviseren, der også har været med til at bygge dansk højskole op på Zanzibar i Afrika

De færreste med en arkitektuddannelse vil nok tænke, at de er designede til jobbet som underviser på en IT-linje hos Special Minds.

Ikke desto mindre blev Sisse Høy Simonsen for få måneder siden udvalgt blandt det stærke kandidatfelt af ansøgere til en stilling som underviser og kompetenceudvikler i Aarhus.

I sit nye job oplever hun alt andet end pædagogisk og lærerfagligt snobberi.

– Tværtimod, så mærkes det som om, at mine nye kolleger ser min baggrund som en styrke. Det er vildt godt, at man her har en nysgerrighed efter at bringe andre fagligheder i spil, siger Sisse Høy Simonsen.

Mere end det, vi ser
Personligt har hun aldrig tænkt sin uddannelsesbaggrund snævert og fagfagligt. I de første år efter arkitektuddannelsen arbejdede hun godt nok på klassisk tegnestue, men fra 2008 og syv år frem kastede hun sig over et internationalt højskoleeventyr og var med til at opbygge og udvikle en nordisk højskole i afrikanske Zanzibar.

– Min erfaring er, at vi altid kan mere, når vi tør bevæge os uden for de snævre kasser og bringe os selv i spil med andre, der kan noget andet end os selv. Det gennemsyrer ånden her hos Special Minds, siger Sisse Høy Simonsen, der de seneste fem år har været ansat hos OCN Danmark, der giver kompetencebeviser på uformel læring, bl.a. inden for specialområdet.

– Ligesom hos Special Minds så handlede det i mit tidligere job om at få øje på de kompetencer, som ikke nødvendigvis er synlige, når der bliver målt og vejet i det almindelige system. Her skal vi evne at kigge bagved for at se det enkelte menneskes potentiale.

Dedikationen smitter
Sisse Høy Simonsen har kun haft få måneders gang hos Special Minds i Aarhus, der holder til i Vækstpark for Socialøkonomi.

– Folk er så begejstrede, og de har et enormt drive. Det er meget rørende at opleve, hvordan de gør deres bedste for at hjælpe vores unge kandidater, siger Sisse Høy Simonsen og fortsætter:

– Der er mange her i landet, som arbejder for et mere rummeligt arbejdsmarked. Her kan jeg mærke, at man gør det i praksis, og hvor der hele tiden skabes jobåbninger for unge med autisme.

Hun er ikke i tvivl om, at noget af det vigtigste at have med sig i arbejdet, er troen på de unge. Hun henviser bl.a. til en undersøgelse, der dokumenterer, at sagsbehandlere, som tror på borgerne, opnår bedre resultater.

– Den præmis gælder alle steder. At man her tror dybfølt på de unge, det skaber succesen.

 

Morten Kattenhøj

Min erfaring er, at vi altid kan mere, når vi tør bevæge os uden for de snævre kasser og bringe os selv i spil med andre, der kan noget andet end os selv.