ios-telephone facebook google instagram linkedin pinterest twitter vimeo youtube

Samarbejde om datamigrering når det er bedst

OK a.m.b.a. havde som energileverandør en stor opgave i at klargøre deres systemer til den nye ”El engros” lov. Denne skulle træde i kraft den 1.4.2016.
OK kontaktede Special Minds for at få hjælp til at få testet systemerne grundigt igennem inden datamigrering.

Opgaven omfattede to trin. Først en test af en kompliceret datamigrering fra den centrale datahub ind i OK’s systemer. Dernæst skulle de nye og tilrettede forretningsprocesser testes i deres systemer.

Til test af datamigrering udviklede en af Special Minds konsulenter en række komplicerede SQL statements. Disse skulle teste, om alle data faldt rigtigt på plads i OK’s systemer, om der manglede nogle data eller var for mange dataforekomster.

Opgaven blev løst i tæt samarbejde med projektlederen fra OK og udviklere fra OK’s systemleverandør. Den samlede test endte med at komme til at fylde i nærheden af 10.000 SQL kodelinier. De fundne fejl blev dokumenteret grundigt og de fleste blev rettet løbende i tæt samarbejde med OK’s systemleverandør.

Derudover gennemførte Special Minds i samarbejde med OK’s egne testere en test af en del af forretningsprocesserne i de tilrettede systemer. Dette var en test af brugergrænseflader, forretningslogik, integrationer mm.

Samarbejdet er efterfølgende blevet evalueret og vurderet meget positivt fra begge parter. OK har valgt at fortsætte samarbejdet og bruge Special Minds særlige testkompetencer til at opretholde en høj kvalitet i deres systemer.

Står din virksomhed overfor en større IT-opgave?

Hvad enten det er digitalisering af papir, datamigrering eller testning af systemer, så kan vores konsulenter noget særligt. De er superskarpe på detaljen. Deres fejltolerance er lav, fokus er højt og resultatet bliver derefter. Læs f.eks. også om vores samarbejde med ALBOA. Her digitaliserede vi 3,5 tons boligsagspapirer.
kontakt os allerede i dag og hør, hvad vi kan gøre for at din virksomhed kommer sikkert igennem opgaven.

OK har været meget tilfredse med Special Minds arbejde på den konkrete opgave og har planlagt at fortsætte samarbejdet på nye områder