ios-telephone facebook google instagram linkedin pinterest twitter vimeo youtube

Fem gazeller til IT-virksomhed med autister

IT-konsulentvirksomheden Special Minds i Aarhus er ikke drevet af profit. Alligevel bliver virksomheden med autismeprofiler som medarbejdere nu hædret med den femte gazelle i træk

De fleste gazellevirksomheder er drevet af ambitionen om øget økonomisk overskud. Hos virksomheden Special Minds er det en anden agenda, der gør sig gældende. I virksomheden, hvor mennesker med autismeprofil udgør det meste af IT-konsulentstaben, er økonomi kun et middel og ikke et mål i sig selv. Alligevel har Special Minds netop modtaget den femte gazelle i træk.

– Det kan synes paradoksalt, at vi nu står med endnu en gazelle, da vores ambition ikke som sådan er at skabe profit. Vi vil naturligvis gerne drive en sund forretning, der skaber overskud. Men vores væsentligste formål er at skabe arbejdspladser for en gruppe mennesker, som ellers ikke kan finde deres plads på arbejdsmarkedet, siger Orla Pedersen, IT-chef i Special Minds.

Ny medvind og vækst

Special Minds optimerer software og IT for virksomheder som Systematic, Falck, Telia, DXC Technology, Logimatic, m.fl. samt for en række offentlige parter i Danmark. Konsulenterne håndterer opgaver som software test, teknisk support, sikkerhedstest, automatisering og digitalisering. Samtidig bidrager de med struktur, overblik og høj grad af planlægning, således at kvaliteten i IT-projekter og produkter forbedres.
Theresa Høgenhaug, der er ansvarlig for forretningsudvikling og partnerskaber i Special Minds, medgiver, at virksomheden i dag oplever en helt anden medvind, end da man startede op.

– Der er behov for vores kompetencer i dansk erhvervsliv, kommuner, regioner og styrelser. Samtidig er der stadig større fokus på FNs Verdensmål og bæredygtighed, og det gør det endnu mere interessant for både private virksomheder og offentlige aktører at samarbejde med os, siger Theresa Høgenhaug og henviser til Verdensmål 8, som handler om socialt ansvar i form af ”Anstændige jobs og økonomisk vækst”.

Om Special Minds

Special Minds løser som IT-konsulentvirksomhed opgaver og er fast samarbejdspartner med for virksomheder og en række offentlige samarbejdspartnere. Alle IT-konsulenter er mennesker med en autismeprofil, som Aspergers Syndrom, der har nogle helt unikke kompetencer indenfor IT. Konsulenterne sidder på egne kontorer i Aarhus og Aalborg og løser opgaverne med fjernadgang eller hardware udleveret af kunderne. Workshops og fælles arbejdsdage ligger både hos kunden og hos Special Minds. Special Minds er en del af Den Social Udviklingsfond (SUF), en dansk almennyttig nonprofit fond. I tillæg til de IT-mæssige services bidrages til Corporate Social Responsibility, Samfundsansvar og FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling.