Logimatic henter autister ind til test af software - Special Minds ios-telephone facebook google instagram linkedin pinterest twitter vimeo youtube

Logimatic Logo
”Ét møde med Special Minds var nok til at overbevise mig om, at de har gang i noget helt særligt. Ikke alene gør de noget godt for nogle mennesker, som ellers har det svært, men de tilbyder også nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe.”
Lars F. Riisberg, CEO, Logimatic

Logimatic indgik i september 2018 en aftale med Special Minds i forbindelse med test af software. IT-konsulenterne fra Special Minds har alle en autismeprofil, hvilket er perfekt til test af software, da de har en nul-fejls-tolerance.

At der er mangel på IT-kompetencer er efterhånden almenkendt. Ifølge tal fra IT-Branchens IT-Barometer 2018, anser 2 ud af 3 virksomheder da også manglen på it-kompetencer som den største barriere for vækst. For Logimatic har hjælpen dog vist sig at være meget nær, da Special Minds bor side om side med Logimatic.

Lars F. Riisberg, CEO hos Logimatic fortæller, ”Ét møde med Special Minds var nok til at overbevise mig om, at de har gang i noget helt særligt. Ikke alene gør de noget godt for nogle mennesker, som ellers har det svært, men de tilbyder også nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe.”

Special Minds er en socialøkonomisk virksomhed med det klare mål at være bindeleddet mellem virksomheder og specialiserede medarbejdere med en autismeprofil. Det unikke ved Special Minds er, at alle deres IT-konsulenter sidder på egne kontorer i Aarhus og Aalborg og typisk løser opgaver igennem fjernadgang. Samtidig er der altid en test manager eller teknisk projektleder tilknyttet.

Theresa Høgenhaug, Head of Business Development and Strategic Partnerships i Special Minds udtaler, ”Folk med en autismeprofil har den perfekte profil til software test, da der er tale om ekstremt detaljeorienterede mennesker med en hurtig og høj læringskurve og med hjerner, der kan holde fokus over lang tid, så de kan levere en vedvarende høj og fejlfri kvalitet. Det passer ofte rigtig godt sammen med udviklingsafdelinger, der så kan fokusere mere på at udvikle. Hvor disse tests nogle gange bliver lavet som en nødvendighed, kan vores medarbejdere løfte den del til et helt uset niveau.”