ios-telephone facebook google instagram linkedin pinterest twitter vimeo youtube

Unge Special Minds talenter i praktik udvikler prototyper hos Mobilize Me

I to uger skal fire unge Special Minds talenter teste og udvikle prototyper for Mobilize Me.
Mobilize Me udvikler støtteværktøjer til mennesker med kognitive forstyrrelser i alle aldre. Disse værktøjer skal hjælpe med at visualisere strukturen i hverdagen og de anvendes bredt i skoler, bosteder og plejehjem. Virksomheden blev stiftet i 2012 af René Brøndberg-Bras, der selv har en søn med autisme.
Mobilize Me har tidligere med succes gjort brug af praktikanter, så det var ikke en svær beslutning at byde fire nye praktikanter velkommen.

“Det er et spørgsmål om at se dem som en reel arbejdsressource og ikke angribe det som en plejeopgave. De har måske nogle særlige behov, men når de er opfyldt, arbejder de på normale vilkår, og det er med til at give dem en masse selvtillid.” Således forklarer kommunikationsansvarlig for Mobilize Me, Anita Juul Konge, baggrunden for at tage praktikanter med autismeprofil ind.

To ugers arbejdsmarkedskendskab

De fire praktikanter fra Special Minds er tilknyttet den socialøkonomiske virksomheds STU forløb. STU står for “særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse” og skal blandt andet styrke unge autisters arbejdsmarkedskendskab.
I de to uger de nye praktikanter er hos Mobilize Me skal de opleve hverdagen på en arbejdsplads. Deres opgaver bliver dels at teste og evaluere værktøjer og dels at udvikle og kode nye kommende værktøjer. Dette gælder for eksempel Energize Me, der har til formål at hjælpe med at strukturere en dag ift aktuelt energiniveau.

 

mobilize me logo
"Det er et spørgsmål om at se dem som en reel arbejdsressource og ikke angribe det som en plejeopgave. De har måske nogle særlige behov, men når de er opfyldt, arbejder de på normale vilkår, og det er med til at give dem en masse selvtillid."
Anita Juul Konge, kommunikationsansvarlig for Mobilize Me