Nyheder

Dér, hvor andre taber overblik, skaber Sofia struktur

maj 9, 2022 | Nyheder

Indkøbsvirksomheden VALPRO fra Silkeborg finder stor værdi i tilknytningen af IT-konsulent med autismeprofil fra Special Minds IT og opfordrer andre virksomheder til at følge trop  

Hos VALPRO i Silkeborg havde stifteren Dan Rohde og partneren Nikolaj Rud Sørensen gennem længere tid talt om, at det kunne være interessant at få en medarbejder ind i virksomheden med nogle ganske særlige kompetencer.

VALPRO, der tæller fire medarbejdere, og som via abonnement tilbyder værdiskabende indkøb for små- og mellemstore virksomheder, sidder hver dag med enorme mængder data, som skal kategoriseres, og de to partnere ønskede at få en person tilknyttet, som var mere end almindelig skarp på overblik, analyse og præcision

Derfor spidsede Dan Rohde og Nikolaj Rud Sørensen også ører, da de en dag tilfældigt faldt i snak med et par af folkene fra Special Minds, der også har adresse i kontorfællesskabet Unit01.   

– Gennem snakken over morgenmaden stod det ret hurtigt klart for os, at mange af de opgaver, som vi sidder med, passer rigtig godt til de kompetencer, IT-konsulenterne fra Special Minds besidder i kraft af deres autismeprofil, siger Dan Rohde.  

Langt hurtigere

Derfra gik det stærkt. VALPRO fik tilknyttet IT-konsulenten Sofia Tizar, der har Aspergers, og hun har lynhurtigt vist sit værd. I løbet af de første par måneder løste hun en mængde dataarbejde væsentligt hurtigere end forventet.  

– Vi har fået nogle kompetencer ind, som vi ikke selv har, fordi Sofia har en præcisions- og koncentrationsevne, som vi andre ikke kommer i nærheden af, siger Nikolaj Rud Sørensen, der allerede ved det første møde fik øjnene op for, at Sofia Tizar kom med noget ekstraordinært.  

– Da vi som et forsøg bad Sofia kategorisere et system magen til ét, vi selv havde lavet, klarede hun det langt hurtigere, end vi var i stand til, siger han.

Heller ikke Dan Rohde lægger skjul på, at han mere end én gang er blevet imponeret over Sofia Tizar.

– Vi har et kategoritræ, som er en database bestående af mere end 300 linjer i Excel – dem kan hun huske i hovedet, siger han.

{

Med tålmodighed og åbenhed er det ganske enkelt en enestående mulighed for at styrke de dele af forretningen, som stiller krav om fokus og nøjagtighed.

Dan Rohde

Ingen grund til tøven

Også Sofia Tizar er glad for samarbejdet med VALPRO.

– Nikolaj, som er min kontaktperson i VALPRO, er virkelig god for mig. Han er god til at anerkende, at jeg har en autismediagnose, som gør, at jeg skal arbejde på nogle lidt andre præmisser, men at det til gengæld opvejes af, at jeg kan noget, som andre ikke kan. Det giver mig en masse livskvalitet, at det, jeg laver, bliver værdsat, siger Sofia Tizar, der lige nu sidder fysisk hos Special Minds, hvor hun får overdraget opgaverne fra VALPRO.

– Det er det, som Sofia er mest tryg ved lige nu, og det har vi det fint med. På sigt håber vi selvfølgelig, at hun bliver så tryg ved os, at hun har lyst til at sidde her nogle timer om ugen, siger Nikolaj Rud Sørensen, hvilket Sofia Tizar slet ikke er afvisende overfor:

– Det kunne jeg sagtens forestille mig. Det er blot et spørgsmål om den rette planlægning, siger hun.

Dan Rohde har følgende opråb til alle de virksomheder, der måske er nysgerrige på at få en medarbejder ind med særlige kompetencer, men som tøver, fordi de ikke kender udfordringerne.

– Med tålmodighed og åbenhed er det ganske enkelt en enestående mulighed for at styrke de dele af forretningen, som stiller krav om fokus og nøjagtighed, slutter Dan Rohde.

{

Nikolaj, som er min kontaktperson i VALPRO, er virkelig god for mig. Han er god til at anerkende, at jeg har en autismediagnose, som gør, at jeg skal arbejde på nogle lidt andre præmisser, men at det til gengæld opvejes af, at jeg kan noget, som andre ikke kan.

Sofia Tizar

Se flere nyheder