Nyheder

Entreprenante midtjyske ildsjæle har fået øje på Special Minds

nov 12, 2020 | Nyheder

Thomas Møller Ørum og Carsten Meyer Zeuthen, der i mange år har præget iværksættermiljøet i Silkeborg, har med deres nye virksomhed ARKI Kit stor glæde af samarbejdet med Special Minds

 

Hvis der er noget, som kendetegner iværksætterne Thomas Møller Ørum og Carsten Meyer Zeuthen, så er det, at de ikke er blege for at gå nye veje i deres virksomhedsudvikling. For dem var det således helt oplagt at gribe fat i Special Minds, da de skulle have testet deres nye banebrydende arkitektprodukt, som gør folk i stand til selv at bygge arkitekttegnede udemøbler.

– Du skal ud i din verden med din idé. Du skal lade den teste og være åben for input – og du skal lade dig udfordre af nogen, som er forskellig fra dig selv, siger Thomas Møller Ørum, der i 10 år har stået i spidsen for iværksætterindsatsen i Silkeborgs iværksætterfælleskab G-KRAFT, og som sammen med Carsten Meyer Zeuthen gennem mange år har været en markant profil i det lokale iværksættermiljø. Han fortsætter:

– Derfor var det også en fantastisk mulighed for os at lade vores produkt teste af unge fra Special Minds. Unge med autisme har en udpræget evne til at fange de mindste mislyde og ulogiske sammenhænge, og den kvalitetssikring er guld værd for os.

Forfinelse af produktet
De to iværksættere, hvor Thomas Møller Ørum har arkitektbaggrund, har med ARKI Kit udviklet et unikt koncept. Man køber et box-kit med instruktioner og de nødvendige dele til at samle det givne udemøbel, og derefter går man i det lokale byggemarked og køber træet.

Carsten Meyer-Zeuthen, direktør i ARKI Kit har nemt ved at pege på værdien af, at deres nye produkter har været gennem hænder og hoved hos unge med autismeprofil.

– Vi har fået gennemgået vores byggevejledninger en ekstra gang, og det betyder, at vi også har fået fanget enkelte steder, hvor der var uoverensstemmelser. Mennesker med autismeprofil læser hvert et ord, og de læser ikke hen over en tekst, som vi andre kan komme til. Nu ved vi, at vores manualer står knivskarpt, siger Carsten Meyer-Zeuthen.

{

Mennesker med autismeprofil læser hvert et ord, og de læser ikke hen over en tekst, som vi andre kan komme til. Nu ved vi, at vores manualer står knivskarpt

Carsten Meyer-Zeuthen

Nye afsætningsmuligheder
Men ARKI Kit har hentet mere end det.

– Samarbejdet med Special Minds har også været en strategisk gevinst for os. Det er blevet tydeligt, at vores produkter har værdi i undervisningssammenhæng, fordi unge finder ud af, at de kan noget med deres hænder, som de ikke troede muligt. Og med den enkle instruks kræver det heller ikke stor forberedelse for underviserne at sætte gang i arbejdet, siger direktøren, der ser nye afsætningsmuligheder.

– Hvor vi oprindelig har tænkt, at vores produkt skal ud til private gennem vores webshop og forhandlere, så er det oplagt, at vi også gør en indsats for at få vores produkt bredt ud til uddannelsesinstitutioner med unge, som har gavn af praksislæring.

ARKI Kit, der bl.a. har hentet finansiel støtte fra Innovationsfonden, har været forsinket på grund af corona, men er nu på markedet med egen webshop og hos udvalgte forhandlere. Foreløbig tæller produktporteføljen blandt andet solbænke, et lounge-sæt og en sidde-plint. Samarbejdet med Special Minds fortsætter:

– For os er det oplagt at bruge Special Minds fremadrettet til kvalitetssikring af vores produkter, og vi er også i dialog med dem om, at deres unge kan stå for dele af pakketeringen og dermed få god erhvervserfaring, siger Carsten Meyer-Zeuthen.

 

 

 

 

 

 

 

”Jeg er vild med et sådant samarbejde”

Sidsel Freja Birk, afdelingsleder hos Special Minds i Silkeborg, glæder sig ikke blot over, at Special Minds har bidraget til udviklingen hos ARKI Kit. Arbejdet med at bygge udendørsmøbler efter en letforståelig manual har vist sig som en rigtig god træningsbane i undervisningsrummet fremadrettet.

– Byggesættene er en værdifuld tilføjelse til vores værktøjskasse og en stærk platform for at afdække og styrke kompetencerne hos den enkelte elev. Den unge får bl.a. erfaring med praktisk og håndværksorienteret arbejde, styrket entreprenørånd og forståelse for egne færdigheder, siger Sidsel Freja Birk og peger samtidig på den mentale værdi:

– Det giver en stolthed over et synligt resultat i form af et brugbart uderumsmøbel. Man skaber noget, som man faktisk ikke troede på forhånd, at man kunne.

Se flere nyheder