Nyheder

”Jeg føler mig vigtig”

aug 11, 2021 | Nyheder

30-årige Janni Altmann har en autismeprofil, som er forskellig fra de flestes. Som kvalitetsmedarbejder hos Special Minds i Aalborg er hun en allround-assistance, som frigiver ressourcer

Hos Special Minds i Aalborg er ingen i tvivl om, hvem 30-årige Janni Altmann er. Om man er ung i forløb, fastansat medarbejder eller leder, så er hun nemlig den medarbejder, som altid er klar til at træde til og løse de opgaver, som er nødvendige.

– Jeg kan faktisk godt lide at have mange bolde i luften. Det ved jeg godt, at der er mange med autisme, som ikke kan, men det passer mig rigtig godt, siger Janni Altmann, der for to år siden blev ansat som kvalitetsmedarbejder i Special Minds Aalborg i et 27 timers fleksjob.

– Min udfordring er dog, at jeg kan have svært ved at mærke, hvornår jeg har for meget. Det kan jeg have brug for hjælp til, ligesom jeg også skal bruge hjælp til at strukturere alle boldene, siger hun.

Den rummelige arbejdsplads

Hos Special Minds hjælper man ikke kun unge og voksne med autisme til at blive klar til uddannelse og job. Man laver også interne jobåbninger, når det er tydeligt, at der står en profil med kompetencer, som kan styrke Special Minds-butikken.

– Vores medarbejdere og jeg selv kan nemt stå med mange dagligdagsopgaver, som er tidskrævende, men som godt kan løses af andre. Her så jeg, at Janni med sin profil kunne være en ressource som kvalitetsmedarbejder i huset, siger Ditte Stern Bach, leder, Special Minds Aalborg.

Jeg kan faktisk godt lide at have mange bolde i luften. Det ved jeg godt, at der er mange med autisme, som ikke kan, men det passer mig rigtig godt.

Janni Altmann

Frokost og print på bordet

Og opgaverne på Janni Altmanns bord spænder vidt. Hun varetager grafiske opgaver, står for 3D-print, sørger for den daglige frokostbestilling, rengøringsopgaver, maler med STU-eleverne og alle andre typer opgaver, som skal løses for at sikre den daglige kvalitet.

– Det passer mig rigtig godt med den forskellighed. Jeg fungerer så godt med det, fordi jeg er på en arbejdsplads, hvor der er en forståelse for, hvordan vi alle er med vores forskellige kompetencer og udfordringer, siger Janni Altmann og fortsætter:

– På den måde er der også plads til at have en off day, uden at det hele falder sammen.

De daglige vitaminer

Janni Altmann blev først udredt for autisme som 25-årig. Indtil da havde forklaringen på hendes mange afbrudte forløb med uddannelse og job lydt på depression. Men det viste sig at være autismediagnosen, der gjorde, at hun ikke kunne det, hun ville.

– Det var en stor hjælp at få diagnosen, og det var i mit beskæftigelsesforløb hos Special Minds, at jeg fandt ud af, hvad der skal til, for at jeg fungerer i job.

At det efterfølgende er blevet til ansættelse, priser hun sig lykkelig for.

– Jeg har noget at stå op til hver dag, og jeg føler mig vigtig, fordi jeg kan bruges til noget. Og så bliver jeg simpelthen glad af at være sammen med dem, som er her.

Ditte Stern Bach portræt

Vores medarbejdere og jeg selv kan nemt stå med mange dagligdagsopgaver, som er tidskrævende, men som godt kan løses af andre. Her så jeg, at Janni med sin profil kunne være en ressource som kvalitetsmedarbejder i huset.

Ditte Stern Bach, leder, Special Minds Aalborg

Se flere nyheder