Nyheder

Nyt pårørende-netværk med ambitioner om flere autisme-jobs

okt 29, 2021 | Nyheder

Forældre til unge med autisme får mulighed for at udveksle erfaringer og bidrage med ideer til nye jobs for mennesker med autisme

De fleste, som har autisme tæt inde på livet, ved, at job og beskæftigelse er en stor udfordring. Arbejdsmarkedet har generelt set for lidt opmærksomhed på den ressource som medarbejdere med autismeprofil besidder, når blot rammerne er de rette.

Med det nye netværk ”Autisme-jobs” inviterer Special Minds forældre og andre pårørende til aktivt at deltage i at få gjort vejen til jobs nemmere.

– Du skal som forælder ikke have nogle forudsætninger for at deltage, og du skal heller ikke komme som en idébank. Men vi er overbeviste om, at de gode ideer opstår, når vi sætter os sammen og får snakket om barrierer, muligheder og konkrete virksomheder, som kan være den næste autisme-arbejdsplads, siger Kamille Ebbe, afdelingsleder Special Minds Aarhus, der sammen med Special Minds i Aalborg og Silkeborg står bag det nye initiativ.

Det stærke netværk

I Special Minds-afdelingerne har man store forventninger til det nye netværk.

– Vi har forældre, som er i IT-virksomheder, produktions- og servicevirksomheder osv. Udvekslingen af netværk og dialogen om, hvor der er potentielle jobmuligheder, kan medvirke til nye jobs, siger Kamille Ebbe og understreger, at man ikke behøver at have tilknytning til Special Minds for at deltage.

– Vi faciliterer blot rammen og stiller vores viden om jobskabelser til rådighed. Netværket er åbent for alle, der er pårørende til et menneske med autisme, og som har lyst til at deltage.

{

– Vi tror på, at mange forældre ser potentialet, ligesom de har gode netværk og indgange. Her kan vi i fællesskab inspirere hinanden til at få øje på og skabe de konkrete jobåbninger.

Ditte Stern Bach, leder, Special Minds Aalborg.

To årlige møder
Netværkene bliver organiseret lokalt af den enkelte Special Minds-afdeling, og der vil være tale om to møder årligt. Til møderne vil Special Minds typisk komme med et lille oplæg, som kan inspirere eller give ny viden om, hvad der skal til for at mennesker med autismeprofil lykkes i job. Derudover vil der eksempelvis være inviteret en lokal virksomhed, som har succes med at ansætte medarbejdere med autismeprofil.

– Vi tror på, at mange forældre ser potentialet, ligesom de har gode netværk og indgange. Her kan vi i fællesskab inspirere hinanden til at få øje på og skabe de konkrete jobåbninger, siger Ditte Stern Bach, leder, Special Minds Aalborg.

Og netop forældres indgående og personlige kendskab til autisme er i den her sammenhæng en stor fordel, påpeger Aalborg-lederen:

– Vi kan se, at mange af de virksomheder, der ansætter vores unge, som har været i beskæftigelses- eller uddannelsesforløb, har et forhåndskendskab til autisme på den ene eller den anden måde. Vi skal have udbredt kendskabet, da det er nøglen til jobs, og her er vi sikre på, at netværket bliver en vigtig faktor, siger hun.

Første netværksmøde:

  • Special Minds Aarhus, mandag den 22.11 kl. 15-17
  • Special Minds Silkeborg, mandag den 22.11 kl. 15-17
  • Special Minds Aalborg, mandag den 22.11 kl. 15-17

Vi håber, at du er interesseret i at deltage. Send en mail eller ring til din lokale afdelingsleder.

Fælles om ressourcerne
Netværkene starter op i Aarhus, Silkeborg og Aalborg i efteråret 2021. I Special Minds glæder man sig til det nye netværk, hvor man er sammen om at fokusere på ressourcerne.

– Pårørende netværk er ofte et mødested, hvor man er sammen med ligesindede og kan dele erfaringer om det, som er vanskeligt og udfordrende. Den slags netværk har bestemt også sin berettigelse, men vi glæder os samtidig til at afprøve det her nye afsæt, hvor vi er sammen, fordi vi vil forfølge ressourcerne og mulighederne.

Kamille Ebbe portræt

Aarhus

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os for at høre nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kamille Ebbe,
afdelingsleder

Gunnar Clausens Vej 68
8260 Viby J

   

Sidsel Birk portæt

Silkeborg

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os for at høre nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Sidsel Freja Sindal Birk,
afdelingsleder

Højbovej 1F, st. og 1.
8600 Silkeborg

   

Ditte Stern Bach portræt

Aalborg

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os for at høre nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Ditte Stern Bach,
afdelingsleder

Sofiendalsvej 11
9200 Aalborg

   

Se flere nyheder