Praktik

”Bare opgaven er konkret, går det nemt”

Henrik, der er i praktik i IT-afdelingen hos SOSU Østjylland, er i sit es, når elever og ansatte stiller i skranken med praktiske udfordringer

– En god praktik for mig er én, hvor jeg får lov til at lave noget arbejde, der giver mening, og hvor jeg samtidig har mulighed for at være til stede ud fra de præmisser, som nu engang fungerer for mig.

Sådan lyder opskriften på den ideelle virksomhedspraktik for 33-årige Henrik, der har en autismeprofil, og som i maj sidste år startede hos Special Minds i Aarhus. I et halvt år har han foreløbig været i praktik i IT-afdelingen hos SOSU Østjylland, og forløbet har vist sig at være det helt rette. Henrik har i dag masser af direkte kontakt med de elever og ansatte, som hver dag stiller sig ved skranken for at få løst et IT-problem.

– Bare opgaven er konkret, går det nemt, siger han og tilføjer:

– Jeg har let ved at stille ind på det faglige, og det har jeg kunnet bruge til at øve den sociale kontakt.

Kollegial forståelse
Dér, hvor Henrik i lighed med mange andre med en autismeprofil bliver udfordret, er, når det kollegiale samvær i personalestuen glider over i uforpligtende snak. Men det er der forståelse for hos SOSU Østjylland, hvilket giver Henrik en vigtig følelse af accept og tryghed.

– Når kollegerne begynder at smalltalke, bliver jeg typisk noget tilbageholdende, men det har jeg det fint med, fordi jeg ved, at de kender min baggrund, siger Henrik, hvis praktik hos SOSU Østjylland udløber i august.

Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med et farvel.

– Planen er, at jeg skal fastansættes, så hvis jeg kan godkendes til fleksjob, bliver jeg her. Det vil betyde rigtig meget for mig, slutter Henrik.

– En god praktik for mig er én, hvor jeg får lov til at lave noget arbejde, der giver mening, og hvor jeg samtidig har mulighed for at være til stede ud fra de præmisser, som nu engang fungerer for mig.

Henrik

Praktik-virksomheder ›