Autisme-temaer til dig
Unge og voksne med autisme oplever en række udfordringer, som kan gøre det vanskeligt eksempelvis at fungere i uddannelse, job og sociale sammenhænge. Her bidrager vi gennem en række temaer med viden og praksiserfaring, som gør dig klogere på, hvordan du lever med dine udfordringer. 

TEMA: DEN GODE AFKLARING

Afklaring til det rette liv

Langt de fleste, som er i et afklaringsforløb hos Special Minds, finder vej til job eller uddannelse, men i sjældne tilfælde er udkommet tildeling af førtidspension. Mød Morten, der får styr på jobfremtiden, og Preben, som ikke længere skal kæmpe for at lykkes med job

TEMA: DIT DIGITALE HJÆLPEMIDDEL

De fungerer i job i kraft af digitalt hjælpemiddel

En af de helt store udfordringer for mennesker med autisme i job er struktur og overblik. Hos Special Minds i Kolding er værktøjet ”ShowMyDay” så succesfuldt, at Socialstyrelsen følger det med interesse.

Tema: Sanseforstyrrelser og autisme

Sanseprofiler er brugbart internationalt værktøj

For unge og voksne med autismeprofil er det anerkendte værktøj ’Sensory Profile’ en hjælp til at arbejde målrettet med de sansemæssige barrierer, som står i vejen for uddannelse og job.

TEMA: SKOLEVÆGRING

Den drilske skolevægring

Mange teenagere med autisme kæmper med skolevægring. Det kan være måneder eller år, hvor de giver op på alle krav udefra, har fravær og havner i isolation. Unge med autisme, forældre og vores fagpersoner deler her ud af viden om og erfaringer med skolevægring, og hvordan den bliver vendt.

TEMA: KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

Den gode vej til en ungdomsuddannelse

For unge med autisme er overgangen fra STU eller 9. eller 10. klasse til en ungdomsuddannelse ofte svær. Autisme-klasser, en mentor fra Special Minds og gode fysiske rammer får unge til at blomstre i A-klassen på Aarhus HF & VUC