Brobyg – en kort præsentation af forløbet

Brobyg hjælper unge ud af skolevægring

Den drilske skoleværing

Gennem et Brobyg-forløb i Aarhus får unge genvakt lyst og motivation til igen at gå i skole med en tro på fremtiden

Alt for mange unge med autisme havner i skolevægring, fordi de mistrives i de eksisterende skoletilbud. For flere resulterer mistrivslen i angst, depression og stress, og derfor bliver det ekstra svært igen at komme i gang med skolen.

Brobyg i Aarhus er for unge, som har brug for at blive mødt på en ny måde, og hvor der tålmodigt og nysgerrigt arbejdes på at få genvakt lysten til skole og uddannelse.

Et forløb hos os indledes altid med et visitationsmøde for at skabe den bedste start.

En rolig indkøring

Når du starter i Brobyg har vi ikke travlt. Det er altafgørende, at du mærker, at du kan finde et tempo, som passer dig. Det er vigtigt, at du ikke kommer til at føle dig presset ud i en utryg situation. Vi ønsker således at udfordre dig på en tryg måde.

Sammen med hver enkelt elev finder vi det tempo, der passer, så lysten og motivationen til igen at gå i skole bliver vakt. Det er vigtigt for os at opbygge en tryghed for derfra at gøre aktiviteterne mere uddannelsesrettede.

Faglig viden

Medarbejderne i Special Minds har alle stor autismefaglig viden. Vi ved, at der ikke er to mennesker med autisme, som er ens. Derfor er vi altid nysgerrige på, hvad der skal til for, at den enkelte bliver tilpas i hverdagen, får lyst til læring og trives i det sociale rum. Vi har bl.a. fællesskab om brætspil, computerspil og fysiske aktiviteter. Derudover hjælper vi med afklaring i forhold til, hvad der er næste rette skoletilbud.

Den drilske skoleværing

 

Fagligt indhold

Vi følger på besøg på relevante uddannelsesinstitutioner. Vi sørger samtidigt for at vejlede dig i forhold til adgangskrav, undervisningsmiljø, ansøgning til SPS-støtte, krav til hjemmearbejde og fremmøde samt dine efterfølgende muligheder.

Foruden de konkrete tiltag, arbejder vi med en række metodiske tilgange, som skal hjælpe den enkelte med at blive klar til uddannelse eller job:

——————————–

Fokusområder:

  • Meningsdannelse og motivation
  • Selvindsigt og udvikling af strategier
  • Kommunikation og samarbejde
  • Tilhørsforhold og fællesskaber
——————————–

Sådan ser et forløb ud

Den drilske skoleværing

Bliv klogere på skolevægring

Mød her unge, som har oplevet svær skolevægring, samt vores undervisere, som sætter uddybende ord på, hvad skolevægring er, og hvordan vi arbejder med den her

Lars Raun portræt

Du er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere

Lars Raun
afdelingsleder

Tlf. 26 32 82 10

Mail. lars@specialminds.dk