SCREENING

”Jeg har fået troen på min egen udvikling”

”Det var ren overlevelse,” siger Morten om sit tidligere arbejde som IT-supporter. Gennem et screeningsforløb er det blevet klart, hvad der skal til for at få et meningsfuldt arbejdsliv

For god til at sige ja
Morten har arbejdet som IT-supporter og administrator i private virksomheder inden for bygge- og logistikbranchen. Og selvom det var spændende jobs med gode kollegaer, blev det selvpålagte arbejdspres for stort for Morten.

– Jeg tror, at jeg var for meget people-pleaser. Hver gang nogen kom med en opgave, sagde jeg ja. Når printeren ikke virkede, fløj jeg ud af min stol for at fikse det. Det har jeg bare gjort, uden at tænke over det, selvom det var stressende at blive afbrudt hele tiden.

Retten til at sige fra
Morten har været i et 12 ugers screeningsforløb hos Special Minds i Kolding for at finde ud af sin jobfremtid, så Morten ikke knækker igen. En væsentlig del har været psykoedukation og dialog med Mortens kontaktperson hos Special Minds, Christian Danchell, om, hvordan man kan sætte ord på sine følelser.

– Christian spurgte mig eksempelvis, om jeg ikke blev træt af at arbejde så meget. Eller hvorfor det hele skulle gå så stærkt. Det havde jeg slet ikke forholdt mig til, siger Morten, som oplever at have udviklet sig på netop dette punkt.

– Jeg er blevet lyttet til og har fået stillet de rigtige spørgsmål. Christian har taget mig alvorligt, hvilket har givet mig modet til at stå ved mine følelser og sætte ord på dem. Og jeg øver mig hele tiden i at sige fra. For det har jeg ret til, og det er vigtigt at kunne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyvunden tro
Gennem screeningsforløbet er Morten ikke bare gået på opdagelse i sine følelser. Morten har også undersøgt, om der findes andre arbejdsområder, som de bedre kan se sig selv i. Her kunne programmering være vejen frem. Og med et Individuelt Tilrettelagt Udviklingsforløb (ITU) hos Special Minds som opfølgning på screeningen, er Morten klar til at tage næste skridt mod beskæftigelse og ikke mindst sociale fællesskaber.

– Det vigtigste jeg tager med herfra er, jeg har fået troen på min egen udvikling. Hvis jeg kan blive bedre til at lytte til mine følelser og give udtryk for dem, er jeg ikke i tvivl om, at jeg både kan klare job og få fat om det sociale.

Hvis jeg kan blive bedre til at lytte til mine følelser og give udtryk for dem, er jeg ikke i tvivl om, at jeg både kan klare job og få fat om det sociale.