Nyheder

Han er lederen med det sociale hjerte og det kommercielle drive

mar 14, 2024 | Ikke kategoriseret, Nyheder

Lars Raun er ny leder af Special Minds Aarhus. Hans baggrund spænder vidt, men han føler sig specielt hjemme inden for det socialøkonomiske område

Hans cv kan tage pusten fra de fleste. Reserveofficer i Forsvaret, uddannet socialrådgiver, rekrutteringskonsulent og medindehaver af en smykkevirksomhed. Og så har vi ikke engang berørt det hele. Lars Raun har været vidt omkring.

Nu har han for nylig indtaget posten som leder af Special Minds Aarhus, søstervirksomheden Special Minds IT samt Vækstpark for Socialøkonomi, hvor Special Minds har til huse sammen med mange andre virksomheder. Og meget tyder på, at Lars Raun har fundet sin helt rette plads. Han har nemlig et hjerte, der banker for det sociale område, og samtidig er han tiltrukket af at skabe konkurrencedygtig forretning – to sider, der i den grad rimer på socialøkonomi.

– Jeg har altid været meget tiltrukket af, hvordan vi kan bringe mennesker med nedsat arbejdsevne i beskæftigelse. Og vel at mærke på en måde, der er meningsfuld for såvel det enkelte menneske som for den enkelte virksomhed, siger Lars Raun, der senest har været ansat i Familieretshuset med ansvar for børneenheden.

Jeg har altid været meget tiltrukket af, hvordan vi kan bringe mennesker med nedsat arbejdsevne i beskæftigelse. Og vel at mærke på en måde, der er meningsfuld for såvel det enkelte menneske som for den enkelte virksomhed,

Lars Raun, Leder, Special Minds Aarhus

Meningsfuldheden trækker
Det er således ikke en fremmed verden, som Lars Raun har bevæget sig ind i med sin nye arbejdsadresse på Gunnar Clausens Vej i Viby. Alligevel går han til opgaven med en stor portion ydmyghed.

– Gennem et af mine tidligere jobs har jeg før stiftet bekendtskab med Special Minds, og jeg ved, at de gør et fantastisk stykke arbejde, siger Lars Raun, der i flere år var ansat i Huset Venture, der også er en socialøkonomisk virksomhed.

– Jeg synes, det er så meningsfuldt at arbejde med mennesker med forskellige udfordringer. Og det er netop det meningsfulde, som tiltrækker mig i mit nye arbejde, siger Lars Raun og fremhæver, at opgaven i hans nye arbejde har flere formål:

– Dels skal jeg være med til at skabe vilkår og åbninger til virksomheder for mennesker med autisme på en måde, der er til gavn for begge parter. Dels er der den del, som handler om at skabe bæredygtig forretning Det store hjerte er ikke tilstrækkeligt. Der er nødt til at være en forretningsplan og en strategi, og her træder jeg ind i en organisation, der er velkørende.

Aarhus på krogen
Selvom Lars Raun har været vidt omkring i sin karriere, så har han efterhånden indset, at han hører til i Aarhus. Det er her, han bor sammen med Tine og deres tre børn. Samtidig har han i sine voksne år fået genoptaget noget, som var hans store fritidsinteresse som barn og ung.

– Lystfiskeri er min helt store passion. Det er her, jeg kobler af og lader op til næste dags udfordringer, slutter Lars Raun.
Lars Raun afløser Kamille Ebbe, som er blevet ny regionsdirektør i Den Sociale Udviklingsfond (SUF), som Special Minds er en del af.

Kamille Ebbe portræt

Aarhus

Lars Raun,
afdelingsleder

Gunnar Clausens Vej 68
8260 Viby J

   

Sidsel Birk portæt

Silkeborg

Sidsel Freja Sindal Birk,
afdelingsleder

Højbovej 1F, st. og 1.
8600 Silkeborg

   

Ditte Stern Bach portræt

Aalborg

Ditte Stern Bach,
afdelingsleder

Sofiendalsvej 11
9200 Aalborg

   

Ditte Stern Bach portræt

Kolding

Laila Fiil,
afdelingsleder

Slotsgade 10, 1.
6000 Kolding

   

Se flere nyheder