Nyheder

Special Minds er med i vestjysk autisme-strategi

dec 19, 2023 | Nyheder

Ringkøbing-Skjern Kommune og Special Minds Silkeborg har indgået et toårigt samarbejde, som skal hjælpe borgere med autisme til afklaring og mulig beskæftigelse

Hvordan hjælper man borgere med autisme, der aktuelt befinder sig langt væk fra beskæftigelse – eller som ikke er afklarede om egne resurser – ind på arbejdsmarkedet? 

Det spørgsmål har man stillet i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det er årsagen til, at den vestjyske kommune nu har indgået et toårigt samarbejde med Special Minds Silkeborg, der er specialiserede i at skabe uddannelses- og jobrettede forløb for unge og voksne med autismeprofil. 

– Vi er utrolig glade for at få lov til at blive en del af projektet i Ringkøbing-Skjern Kommune, fordi det vedrører en målgruppe, som vi har gode erfaringer med at hjælpe i retning mod job eller uddannelse, siger Kathe Bjerggaard Johansen, projektleder, Special Minds Silkeborg. 

Vestjysk base 

Skønt der kan synes langt fra Silkeborg til Ringkøbing-Skjern, så er det ikke noget, som kommer til at påvirke udrulningen af projektet, understreger Sidsel Birk, afdelingsleder, Special Minds Silkeborg. 

– To af vores kompetenceudviklere får fra årsskiftet deres faste base i det vestjyske. Det er her, de skal møde borgerne og have dialoger med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og vores kommunale samarbejdspartner, siger hun.  

Håndholdt indsats 

I Ringkøbing-Skjern Kommunes autismestrategi lægges der blandt andet op til at skabe et håndholdt og helhedsorienteret beskæftigelsestilbud, som er særligt målrettet borgere med markant nedsat funktionsniveau som følge af deres autisme. En ambition, som vækker genklang hos Special Minds. 

– Vi kommer til at arbejde målrettet og individuelt med borgerne. For nogen kan udfordringen være, at de aktuelt ikke er i stand til at komme udenfor hjemmet. For andre kan det dreje sig om manglende afklaring i forhold til arbejdsområdet og forudsætninger. Og endelig er der dem, som er afklarede, men som mangler den afgørende støtte for at komme ud i beskæftigelse, slutter Kathe Bjerggaard Johansen. 

I alt bliver der plads til 12 borgere i det nye beskæftigelsesprojekt, som skydes i gang i starten af 2024. 

Se flere nyheder