Nyheder

Vi åbner et nyt aktivitets- og samværstilbud i Aarhus

maj 9, 2023 | Nyheder

Special Minds Aarhus er klar med et aktivitets- og samværstilbud, hvor udviklingen tilpasses den enkeltes udgangspunkt og ønsker for fremtiden

Kendere af det såkaldte §104 aktivitets- og samværstilbud vil vide, at det normalvis retter sig mod mennesker, som er tildelt førtidspension. Nu lancerer Special Minds Aarhus tilbuddet med en udvidet målgruppe.

– Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi har fået skruet tilbuddet sammen, så det både er relevant for dem, der er tildelt førtidspension og har brug for en god hverdagsramme, og for dem, som vil bruge tilbuddet som en udviklingsbane hen mod et beskæftigelsesrettet forløb, siger Kamille Ebbe, afdelingsleder, Special Minds Aarhus.

Udfordringer i rette tempo

Tilbuddet er for voksne med autisme eller lignende profil, som profiterer af en hverdagsstruktur i samvær med andre. Det gælder både dem, som i en længere periode har haft svært ved at honorere kravene fra arbejdsmarkedet, og dem, som er tilkendt førtidspension.

– Fælles for målgruppen er, at det typisk er mennesker, som vil opleve glæde ved at indgå i en beskæftigelsesrettet ramme og være en del af et socialt fællesskab, siger Kamille Ebbe og understreger vigtigheden af, at tilbuddet er afstemt efter den enkelte.

– Det er altafgørende med et trygt rum, hvor man udfordres i det rette tempo. Herfra er vi hele tiden nysgerrige på et udviklingspotentiale, siger hun.

– Vi skaber aktiviteter med udgangspunkt i den enkeltes motivation. Vores erfaring siger os, at det er måden, som gør, at et fællesskab kommer til at blive oplevet som meningsfuldt og givende

Kamille Ebbe, afdelingsleder i Special Minds Aarhus

IT og krea i dagligdagen

Aktiviteterne vil variere afhængig af, hvad der fanger interesse hos den enkelte og i gruppen.

– Vi skaber aktiviteter med udgangspunkt i den enkeltes motivation. Vores erfaring siger os, at det er måden, som gør, at et fællesskab kommer til at blive oplevet som meningsfuldt og givende, siger Kamille Ebbe.

Forløbets indhold vil således variere, men kan omfatte kreative aktiviteter, konkrete opgaver eller IT-relaterede aktiviteter såsom 3D print, digitalisering og grafisk design. Der vil desuden være mulighed for individuelle- eller gruppesamtaler, bl.a. med brug af psykoedukation.

– Gennem psykoedukation bliver man klogere på sig selv og på de udfordringer, som autismen skaber i hverdagen. Den viden er et godt afsæt, hvorfra vi kan arbejde videre med hjælpsomme strategier til eksempelvis opgaveløsning eller indgåelse i sociale sammenhænge, siger Kamille Ebbe.

I aktivitets- og samværstilbuddet er der også adgang til selvbetalt frokostordning hos Special Minds samt øvrige sociale aktiviteter.

– Noget af det, vi altid arbejder med i Special Minds, og som også gør sig gældende i dette tilbud, er struktur omkring læring og sociale fællesskaber. På den måde skaber vi en inkluderende ramme, fortæller Kamille Ebbe.

Tilbuddet rummer 10 pladser i Aarhus med mulighed for udvidelse. Aktiviteterne ligger mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 9-14.

Læs mere om aktivitets- og samværstilbuddet her

Kamille Ebbe portræt

Aarhus

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os for at høre nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kamille Ebbe,
afdelingsleder

Gunnar Clausens Vej 68
8260 Viby J

   

Se flere nyheder