ios-telephone facebook google instagram linkedin pinterest twitter vimeo youtube

Annie Jannsen, Afdelingsleder i Special Minds, Kolding
"Vi arbejder med udvikling og en styrkelse af den enkeltes mulighed for at få et arbejde eller komme i uddannelse."
Annie Jannsen, Afdelingsleder i Kolding

De særlige evner, mennesker med en autismeprofil besidder, er eftertragtet som specialistydelse og skaber stor værdi for erhvervskunder. Special Minds er med til at skabe denne forbindelse.

I et BEF-forløb inddrager vi tidligere erfaringer fra erhvervslivet, med henblik på at få et realistisk og retvisende billede af kandidatens kompetencer, ressourcer og barrierer, så de matcher den kommende arbejdsgiver eller uddannelse.

Forløbene varierer mellem 4 uger – 1 år eller mere, afhængig af den konkrete aftale.
Fælles for forløbene er, at vi inddrager tidligere kundeopgaver for erhvervslivet samt erfaringerne med disse med henblik på at få så realistisk og retvisende billede af kandidatens kompetencer, ressourcer og barrierer i forhold til at kunne leve op til de krav en kommende arbejdsgiver måtte stille.

Opgavetyper forekommer typisk inden for discipliner som f.eks. programmering, test, konstruktion og programmering af LEGO samt grafiske opgavetyper. Er der behov for at få opfrisket almene kundskaber som stavning og matematik, er det også en mulighed.

Resultatet af forløbene er en afdækning af hvilke opgaver, i hvilken rolle, på hvilke vilkår samt i hvilke omgivelser, den enkelte kandidat bedst vil kunne anvende sine kompetencer. Forløbene dokumenteres i autismespecialiserede beskrivelser.

For at opnå vores mission om at få flest mulige mennesker med autisme eller lignende karakteristika i arbejde, sker udviklingen af vores tilbud altid i tæt samarbejde med kommunale sagsbehandlere i erkendelse af, at vi kun sammen kan gøre en forskel for målgruppen. Ingen af os kan gøre det alene!

Special Minds tilbyder forløb til borgere med autisme eller lignende udfordringer med henblik på at styrke den enkeltes mulighed for at få et arbejde eller komme i uddannelse.

Læs mere om de enkelte forløb herunder, og er du blevet nysgerrig og har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.