Nyheder

FirstGrade ser talentet hos Nicolai

jul 1, 2022 | Nyheder

Kendte danske youtubere får designet tøj og merchandise hos FirstGrade i Kolding, og nu har virksomheden opdaget et talent hos Nicolai, der har brugt Special Minds Kolding som springbræt til sin kreative og kunstneriske udfoldelse

Er man barn eller ung og optaget af Youtubere, så ved man med stor sandsynlighed også, hvem FirstGrade er. Den unge Kolding-virksomhed har på få år etablereret sig som et landskendt brand, der designer og sælger tøj og merchandise for landets største youtube-stjerner.

Og nu har virksomheden også fået øje på et kreativt talent, som de er parate til at få glæde af. Nicolai fra Special Minds, som har autismeprofil, har lavet et projekt, som har overbevist dem om, at et praktikforløb er helt oplagt.

– Det var en af vores tidligere samarbejdspartnere, der kendte til Special Minds, som formidlede kontakten. Nicolai viste os, hvad han kunne, og nu er han i gang med en hemmelig opgave for os, siger Jesper Mortensen, CEO, der sammen med rapperen og youtuberen Eiqu Miller står bag FirstGrade.

Ikke almindelige og unormale

Nicolai, som har sjældne kompetencer indenfor arbejdet med 3D og kan mere end de fleste i computerprogrammet Blender, er ikke typen, som brager ud i verden og viser, hvad han kan.

– Hos os får han lov til at bruge sine evner, og vi glæder os blot til at se, hvad han kan, siger Jesper Mortensen.

Han har fra Special Minds hørt om den udvikling, som Nicolai har præsteret på de få måneder, hvor han har arbejdet på FirstGrade-projektet. Og det glæder Jesper Mortensen, at Nicolai er i gang med at sætte sit potentiale fri.

– Hos os er vi en broget flok. Vi er alsidige, og Nicolai passer perfekt ind hos os i vores frie arbejdsrum. Han er bare en af os.

En åben fremtid

Efter sommerferien påbegynder Nicolai praktikforløbet, hvor kommunen har bevilget timer i den første fase til Special Minds, så kontaktpersonen Lisette kan være med til at sikre så gnidningsfri en opstart som muligt.

– Min fornemmelse er, at Nicolai har en stor indlæringsevne, og når han kommer til at sidde sammen med vores grafiker, tror jeg, at der kan komme noget rigtig interessant ud af det, siger Jesper Mortensen.

Han er overbevist om, at der er mange virksomheder, som overser det talent, som typer som Nicolai besidder.

– Det, som Nicolai kan, er der en masse virksomheder, som kan få glæde af, men de aner ikke, hvor de får det. Derfor vil jeg gerne være med til at brede sådan en historie ud i verden, siger han.

Nicolai-collage-02

Om FirstGrade

FirstGrade med det kendte abe-logo designer og sælger tøj og merchandise samt arrangerer events for danske youtubere. Virksomheden, der ligger i Kolding, har i dag syv ansatte. Blandt kendte Youtube-samarbejdspartnere er Morten Münster, Niki Torpgaard og Golden J.

Læs mere på www.firstgrade.dk

Dimission-familie

”Vildt imponerende, hvad du kan”

Både hos Special Minds og Nicolais forældre kan man ikke skjule begejstringen over hans FirstGrade-udvikling

Hverken Lisette Plaetner, kompetenceudvikler og STU-underviser hos Special Minds Kolding eller Nicolais far, Niklas Andersen, kan skjule deres begejstring.

– Det er jo vildt imponerende, hvad du kan. Du har et kreativt talent og en teknisk kunnen – og den forvandling, som er sket med dig de sidste par måneder er dybt imponerende, siger Lisette Plaetner og kigger på Nicolai, der netop har holdt STU-dimission med sin familie.

For nogle måneder siden fik Nicolai sin første opgave for FirstGrade, og det betød, at han pludselig kunne bruge alle sine kreative kompetencer og hard core-it-evner og lave 3D-kunst.

– Det store spørgsmål har været, hvordan vi fik sat dine evner i spil, så det ikke blot forblev en fritidsinteresse, siger Lisette Plaetner og kigger på en ung mand, som er blevet udadvendt og tør sætte sig selv i spil.

– Du er blevet så modig. Du bliver ikke hylet ud af den i nye rammer, og du tør indgå i nye relationer hos FirstGrade.

Glæde og ængstelse

Nicolais far, Niklas Andersen, genkender det vilde udviklingsforløb.

– Jeg bliver så glad og stolt, siger han om sin søn, der i dag også bor i egen lejlighed.

Han glæder sig over, at det er lykkedes at bygge bro, så Nicolai ikke står med en færdiggjort STU og ingenting derefter. Nicolai har fået en sagsbehandler hos kommunen, der tror på ham og ser hans potentiale, og sagsbehandleren har bevilget, at Lisette Plaetner følger med som støtte i praktikforløbet hos FirstGrade to timer om ugen.

– Det giver os en tryghed. Havde det ikke været for Special Minds, der så potentialet i Nicolai og fik hjulpet ham den her vej, så ved jeg ikke, hvor det var endt. Nu er min eneste ængstelse blot, at systemet på et tidspunkt får proppet Nicolai i en kasse, som gør, at han ikke kan få lov at fortsætte sin gode udvikling, siger Niklas Andersen.

Selv er Nicolai også optimistisk.

– Det er vigtigt med støtten i starten, men ellers kan jeg køre selv, siger Nicolai, der hos FirstGrade møder en virksomhed, der er opmærksom på, hvordan han bedst trives. Her er det uproblematisk med hovedtelefoner til afskærmning, ligesom de er parate til at imødekomme hans ønske om et bord under trappen, hvis det er det, han trives bedst med.

– Hos FirstGrade kan alt lade sig gøre, og det er tydeligt at mærke, at de vil dig. De har døbt dig Harry Potter, smiler Lisette Plaetner.

Se flere nyheder